Cine sunt pacienţii noştri ?

Pacienţii cabinetului nostru sunt în general locuitori ai Aradului şi localităţilor din judeţul Arad, dar şi din judeţele învecinate (Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, etc.).
Numeroşi cetăţeni stabiliţi sau care lucrează în Uniunea Europeană (Anglia, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, etc.) cât şi din Australia, Canada, Israel, S.U.A. apelează de asemenea cu regularitate şi cu încredere la tratamentele noastre.

Informaţii importante pentru pacienţi:

Tratamentele la copii și adolescenți : după cum se poate constata pe prima pagină a site-ului, la Orar de lucru cabinet, ne-am redus programul de activitate, atît ca număr de zile pe săptămînă cît și ca număr de ore pe zi. Începînd cu anul 2024 nu mai efectuăm tratamente stomatologice de nici un fel la copii și adolescenți, din mai multe motive:

  1. Pentru această categorie de vîrstă orice tratament stomatologic durează un timp de lucru mult mai îndelungat și greu de evaluat în avans; În corelare cu primul paragraf, timpul nostru pentru pacienții minori a devenit insuficient.
  2. Orarul școlar al copiilor și adolescenților este tot mai complicat, cu ore suplimentare, cu stat după ore, cu săptămîni cu programul modificat; De aceea programările acestora au devenit din ce în ce mai complicate.
  3. Programul de muncă al părinților la angajatori este de asemenea dificil. Aceasta în corelare cu legislația specifică ce impune obligativitatea prezenței părinților în cabinete în timpul oricăror tratamente medicale realizate minorilor.
  4. Asigurările Sociale de Sănătate din România prevăd în mod expres gratuitatea completă a oricăror tratamente medicale pentru minori; Acest drept e inaplicabil într-un cabinet medical privat necontractant al A.S.S.ca al nostru.
  5. Pacienții noștri adulți au avansat în vîrstă, afecțiunile stomatologice ale acestora devenind tot mai complexe, atît ca diagnosticare cît și ca tratament; De aceea experiența noastră este focalizată pe tratamentele cazurilor dificile.

Din aceste motive principale nu mai efectuăm tratamente stomatologice de nici un fel la copii și adolescenți.


Cetăţenii U.E.: se eliberează la cerere documente fiscale / medicale pentru sistemele de asigurări sociale de sănătate din ţările UE care recunosc, aprobă şi decontează tratamentele din România.


Urgențele stomatologice: cabinetele noastre rezolvă cazurile de urgenţă în limita posibilităţilor, doar pentru pacienții înscriși în softul nostru specific de evidență. Pacienții neînscriși sunt rugați să se adreseze serviciului public de urgență stomatologică aflat în incinta Policlinicii Spitalului Județean Arad, ce funcționează non-stop. Înscrierea unui pacient nou în baza de date solicită mult timp: completarea de acesta a formularelor obligatorii Acordul pacientului informat, Chestionarul de stare generală de sănătate, Consimțămîntul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal; Fără a mai aminti de necesitatea realizării de radiografii pentru diagnostic, de avize ale altor medici specialiști la care sînt în tratament, etc.

Toate aceste etape legale și medicale obligatorii pot dura cîteva zile, perioadă ce depășește încadrarea de „ urgență”.

Se solicită răbdare pacienţilor înscriși ce se prezintă neprogramaţi, în vederea respectării programărilor altor pacienți.

Formulare obligatorii pentru luarea în tratament

- Acordul pacientului informat 2023 (de completat și semnat)
- Chestionar stare generală sănătate + Consimțămînt P.D.C.P. 2023 (de completat și semnat)
- Regulament ordine interioara pacienți 2022 (de însușit si respectat)

Formulare facultative pentru informarea pacienţilor

- Afiş AMSPPR pentru pacienţi
- Notă de informare pentru pacienţi despre prelucrarea datelor personale
- Informaţii importante despre radiografia stomatologică

Facilităţi pentru pacienţi

O poveste de preventie pentru copii

Facilități pentru pacienţii noștri

Cazări pentru pacienții noștri

Noul program de înregistrare a datelor

STOMA „2D”, ultimii 10 ani

STOMA “2D”, ultimii 10 ani

În fiecare an revin la cabinetele noastre pentru diverse tratamente stomatologice numeroși pacienți, unii rezolvați complet în urmă cu 10, 15, 20, 25 de ani…și peste. Ne-am întrebat adesea cum pot ști acești pacienți ce s-a întîmplat în cabinetele noastre în ultimul timp și cum am putea să îi informăm cît mai pe scurt și mai eficient…

Descriem de aceea pe scurt cele mai importante evenimente și evoluții din cabinetele noastre în ultimii 10 ani:

1.  În ianuarie 2008 deschiderea cabinetului stomatologic de la mansardă (complet dotat în anul anterior);

2.  Din 2008 introducerea formularului important C.M.D.R., Chestionar de Evaluare a Stării Generale de Sănătate;

3.  Din 2009 colaborarea pentru tratamente de mică chirurgie stomatologică cu dr. Alexandru Todor;

4.  Din 2010 crearea noului site www.dentistdavid.ro destinat infomării pacienților și a tututor celor interesați de noi;

5.  Din 2011 instalarea softului ScanoraLite 3.2.6. de vizualizare / prelucrare radiografii digitale, de firma MedXray;

6.  Din 2012 absolvirea cursului MedRightExpert și dotarea cu PC nou & accesorii furnizate de firma Zepotech;

7.  Din 2013 realizarea noului soft de evidență Stoma împreună cu firma eXactonly (cu preluarea datelor 1993 - 2013);

8.  Din 2014 colaborarea pentru tratamentele endodontice performante cu dr. Andreea Tudoran;

9.  Din 2015 colaborarea cu tehnician dentar Josef Bodo (studii în Koln, Germania și 20 ani de profesie în Germania);

10.  Din 2015 optimizare formular C.M.D.R. Acordul pacientului informat cu asistente Torcoș Gabriela & Lazăr Gela;

11.  Din 2016 colaborarea pentru tratamentele endodontice performante cu dr. Ramona Diana Glovac;

12.  Din 2016 instalarea softului Scanora 5.2.6. de stocare / prelucrare complexă radiografii digitale, de firma MedXray;

13.  Din 2016 instalare PC nou (server), realizare rețea de date & imagini între cabinetele 2 și 3, de firma Zepotech;

14.  Din 2017, realizarea noului soft de statistică conectat cu softul de evidență Stoma împreună cu firma eXactonly;

15.  Din 2018, colaborarea pentru tratamentele de chirurgie orală și implatologie cu dr. Arleziana Stan;

16.  Din 2018, un nou orar de activitate al cabinetelor, cu adaptarea graficelor de curățenie, dezinfecție și sterilizare;

Beneficiind în ultimul deceniu de metode noi și tehnologii IT pe care nu le dețineam acum 10 ani, avem simultan șansa de a oferi pacienților noștri experiența colaboratorilor noștri în domenii foarte specializate ale stomatologiei, putînd astfel să tratăm diverse patologii complicate și să salvăm mai mulți dinți decît în trecut.

Investițiile și colaborările de mai sus le-am realizat atît din pasiune pentru profesie cît și din dorința de a oferi pacienților noștri printr-o activitate de echipă profesionistă tratamente complexe, în măsura în care cunoștințele actuale ale medicinii dentare le permit iar biologia individuală și diferitele afecțiuni acute sau cronice ale pacienților le suportă.

Nu avem cum să evaluăm numărul pacienților tratați de noi în perioada anilor 1984 – 1992, înregistrați în scris în diferite registre în Arad, Săveni, Beliu, Craiva, Pecica, Arad cît și la Stoma “2D” începînd cu martie 1992, anul deschiderii cabinetelor.

Este însă în mod clar o certitudine numărul pacienților înregistrați în softurile succesive de evidență informatică ale Stoma “2D” începînd cu 18 octombrie 1993, în 04 martie 2017 avînd loc înregistrarea pacientului cu numărul 8.000.

Toate evenimentele și evoluțiile descrise mai sus le-am realizat pentru menținerea sănătății dentare a pacienților noștri și implicit pentru conservarea a cît mai multor dinți pe arcade, deoarece motto-ul cabinetelor noastre a fost, de la înființare,

“Primum non nocere.”
“În primul rînd să nu faci rău.”

    Dr. Svetlana David                  Dr. Voicu A. David
    Medic specialist stomatolog             Medic specialist stomatolog

TRATÂND PACIENŢI